Kezdőlap Kapcsolat Cégbemutató Szolgáltatások Letöltések

Sebességmérő táblák

A sebesség mérő és jelző táblák célja a településeken belül a járművek sebességének mérséklésére, a különböző épített forgalomcsillapító eszközök, forgalomszabályozási intézkedések helyett/mellett egyik gyakorta – és általában kimutatható eredménnyel - alkalmazott eszköz, a haladási sebességet kijelző készülék. Ez a járművezetőt emlékezteti az érvényes sebességkorlátra illetve figyelmezteti, ha a megengedett sebességnél gyorsabban
halad. A készülék kihelyezésének célja a figyelmeztetés, figyelem felhívás, sebességtúllépés esetén szankcionálásra nem használható.
A településeken belül élők általános igénye az élhető, biztonságos környezet iránt
úgy fogalmazódik meg, hogy az (átmenő) forgalmat el kell vezetni a településtől. Ha nincs, vagy nem létesíthető elkerülő szakasz, akkor csökkenteni kell a településen az áthaladás sebességét. A járműforgalom sebességcsökkentésének igénye nagyobb települések fő és mellékúthálózatán is jelentkezik, ahol ezek az utak a gépjárműforgalom mellett a gyalogos és kerékpáros forgalom igényeit is kielégítik, és az úttérség a forgalmi funkciók mellett jelentős tartózkodási, kapcsolati funkcióval is rendelkezik. A településen belül a forgalombiztonság növelésének egyik módja a járműforgalom sebességének mérséklése. Ezt, önmagában a közúti jelzésekkel általában nem lehet elérni. A sebességmérő és jelző táblákkal a jól látható sebességkijelzők hatására az adott helyszínen mintegy esetenként 5 -10 km/h értékkel is csökkenhet a járművezetők átlagsebességei.

A Cégünk által telepített sebességmérő és jelző táblák üzemelése történhet hálózati 230VAC feszültségről. Ebben az esetben a helyi szolgáltatóval történik a hálózati betáplálás biztosítása. Illetve történhet napelemről valamint ezek kombinációjából. 
A legnépszerűbb megoldás a napelemes kiépítés, mert a sebességmérő törpe feszültségről üzemel. Nappal a nap által biztosított fény segítségével, éjszaka a berendezésbe épített ciklikusüzemű akkumulátorban tárolt energia útján. Így az üzemeltetése nem csak környezetbarát, hanem költséghatékony is.

sebességmérő tábla

Created by art-soft.hu | Copyright © 2000 - 2018 VisionSec Kft. All rights reserved!
Az oldal tartalma és képanyagai védett információnak minősülnek, másolása, felhasználása csak az üzemeltető engedélyével lehetséges.