Kezdőlap Kapcsolat Cégbemutató Szolgáltatások Letöltések

Kültéri védelem

A kültéri védelem célja fő célja, hogy már az épületbe történő behatolás előtt jelzést adjon az illetéktelen behatoló jelenlétéről. Ezzel időt nyerve a helyi vagy kiérkező személyzet számára.
A kültéri védelem megvalósításának több lehetséges módja van, amik természetesen egymással kombinálva még nagyobb biztonságot jelentenek.

kültéri védelem

Egy ingatlan területeit 4 fő zónára oszthatjuk fel, a kerítéstől a szobáig:

  1. Határvonal védelem – jellemzően kerítés, ingatlan határainak védelme
  2. Köztes terület védelem – A kerítés és az építmény közti terület védelme
  3. Perem védelem – Az építményhatároló szerkezeteinek (falak, ablak, ajtó) védelme
  4. Beltéri védelem – Az építményen belül található helyiségek védelme

A kültéri védelem eszközeinek sokkal keményebb körülmények közt kell helytállniuk, mint a beltéri érzékelőknek. Kültéren figyelembe kell venni az időjárási körülményeket és a terület adta sajátosságokat is. Ezért nem lehet minden telepítésre egy sablont ráhúzni, a tervezést mindig a helyi bejárás előzi meg, ami alatt felmérjük az adott tér tulajdonságait és a védelmi igényeket.
A ma elérhető technológiák mellett nem garantálható a téves riasztás mentes működés, ezért a kültéri védelem kialakításakor ezt figyelembe kell venni és el kell fogadni, hogy az ilyen védelmi kiegészítők folyamatos felügyeletet igényelnek.
A védelmi eszközök kültéren két fő csoportba sorolhatók: infrasorompók, és kültéri mozgásérzékelők. A határvonal és perem védelem kialakítására ideális eszköz az infrasorompó, mely egy vonali érzékelő és csak a sugár megsértésekor jelez.
A köztes terület védelmi eszközei jellemzően a mozgásérzékelők, amelyek hanem csak egy vonalban, hanem egy meghatározott területen figyelik a mozgást.
Egy jó kültéri védelem kialakításával elkerülheti, hogy akár csak a háza ajtajáig, vagy a védett értékig eljusson a behatoló, az Ön vagy a kivonuló szolgálat tudta nélkül. Ez lehet, hogy csak egy zárcsere költségeit takarítja meg az ön számára, de lehet, hogy szeretteit óvja meg.

 

Created by art-soft.hu | Copyright © 2000 - 2018 VisionSec Kft. All rights reserved!
Az oldal tartalma és képanyagai védett információnak minősülnek, másolása, felhasználása csak az üzemeltető engedélyével lehetséges.